Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hon var en av de finaste människorna"

24-åringen var mamma till en flicka i femårsåldern.
En av kvinnans nära vänner är chockad över dödsbeskedet.

Annons

Kompisen är ett år yngre än 24-åringen och bor i samma stadsdel i Sandviken. De lärde känna varandra förra sommaren när de jobbade inom äldrevården på samma arbetsplats och har sedan dess umgåtts på fritiden.

– Hon var öppen för alla, dömde aldrig någon, en positiv människa som bara ville väl. Oavsett om man hade träffat henne en gång eller 100 gånger så kändes det som att man hade känt henne länge, säger väninnan.

Under måndagen fick hon från olika håll höra att det var 24-åringen som dog i en lägenhet på Nordost under natten mot lördagen.

– Det är helt sjukt. Jag har fått samtal och meddelanden från folk men tror fortfarande inte på det. Jag har försökt få kontakt med henne utan att få svar, säger hon.

De hade pratat om att träffas i veckan.

– Vi brukade umgås och prata, ibland har vi festat ihop. När man pratade politik kunde det hetta till, hon var feminist och hade bestämda åsikter. Men annars hade hon ett lugnt temperament.

Vännen har inte hört talas om att 24-åringen kände en kille på Nordost i Gävle.

– Det kanske är någon hon har lärt känna på senaste tiden. Nu har man fått bevisat att livet är orättvist, hon var en av de finaste människorna jag har träffat, säger väninnan.

Den 24-åriga kvinnan lämnar en dotter i femårsåldern efter sig.

Annons