Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Honken i stor intervju: ”Som att komma hem”

Vid varje möte med Brynäs har Johan ”Honken” Holmqvist längst där inne i hjärteroten känt att något har varit galet.

Visst, han har haft tre bra år i Frölunda där han alltid gjort sitt yttersta för att vinna matcherna.
– Men man har sneglat på den där klassiska Brynäströjan och tänkt att det är ju den jag vill ta på mig, säger ”Honken” som nu äntligen får chansen att göra det igen.

I går skrev han under tvåårskontraktet som bekräftade det som har varit på gång en längre tid.

Det blev Brynäs för den 32-årige målvakten.

– Jag valde helt enkelt med hjärtat. Det saknades inte anbud från andra lag och andra ligor som skulle ha gett mig väldigt mycket mer betalt. Men hela tiden när jag gick tillbaka till mig själv och bara utgick ifrån var jag verkligen v-i-l-l-e spela blev svaret hela tiden Brynäs.

”Honken” bubblar nästan när han berättar och återkommer hela tiden till ord som längtar, fantastiskt kul, otroligt sugen och att det här är någonting han brinner för. Det hörs rakt igenom att det är ärligt och att Brynäs kommer att få en otroligt laddad och inspirerad målvakt.

– Det är klart att det känns som att komma hem igen. Jag har fortfarande kvar huset i Valbo och det blir en enkel och bra omställning för familjen att flytta. Även om det har hänt en del i Brynäs sedan jag försvann så känner jag och klubben ändå varandra ganska bra.

Just nu är han kvar i Göteborg tillsammans med sin familj som kommer att stanna kvar på västkusten tills hans dotter går ut skolan i vår. Själv kommer ”Honken” att ta sig hit till Gävle om några veckor. En opererad slemsäck i ena foten gör att han inte riktigt är beredd att börja försäsongsträningen på måndag med resten av laget.

– Jag ska träffa doktorn här i Göteborg under nästa vecka. Jag har haft några skavanker de senaste åren som jag nu har fått åtgärdat och det känns också väldigt skönt.

Hans sista år i Frölundatröjan var tufft då hela laget svajade – speciellt i försvarsspelet och det var också nära att det blev kvalserien. Nu byggs laget om med två nya målvakter.

– Jag har egentligen inget ont att säga om Frölunda och jag har trivts bra där också. Men nu blir det här som en nystart och jag känner en personlig revanschlystnad och med Brynäs trygga och säkra defensiv är jag helt säker på att det kommer att bli en kanonsäsong för både laget och mig själv.

Han ska nu ta upp kampen med Niklas Svedberg och får Pekka Alcén som målvaktstränare. Två positiva saker enligt ”Honken” själv.

– Niklas är en jättebra målvakt och jag gillar att ha en tuff konkurrenssituation. Det är så det ska vara. Pekka känner jag ju sedan tidigare och det ska bli väldigt stimulerande att få jobba med honom igen.

Att ”Honken” är där han ska igen tycker också Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

– Det känns fantastiskt bra att han kommer hem igen och att vi har hittat en lösning där båda parter är nöjda. Jag vill framhålla att vi med Niklas och ”Honken” får ett av elitseriens bästa målvaktspar nästa säsong, säger Sundlöv.