Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hönsen med eget övergångsställe

Skyltarna visar inte övergångsställe för människor – utan för hönor med kycklingar i släptåg. Två skyltar är uppsatta vid familjen Bengtsons hus i Järbo. En skylt åt vardera håll.

Det var i våras som Sven och Ditte Bengtsson satte upp skyltarna vid sitt hus. De köpte det färdigtryckta motivet, klistrade fast det på en träskiva och fäste skivan på en grov pinne som trycktes ner i marken vid vägen.

– Jag har sett en liknande skylt för några år sedan, men jag minns inte var det var, säger Sven Bengtsson.

Sven berättar att det är hans fru Ditte Bengtsson som sköter om tuppen, hönsen och kycklingarna. Därför har han inte fullständig koll på exakt hur många fåglar de har på gården

– Men det är väl en 13-14 höns skulle jag tro och lika många kycklingar. Och de är på vägen dagligen för att picka i gruset.

Behövs skyltarna?

– Det finns en del som kör för fort. Men jag vet inte om det hjälper med skyltarna. Kanske någon skrattar till och lättar på gaspedalen. Vi satte upp skyltarna för att vi tyckte att det var en kul grej, säger Sven Bengtsson.

Hur brukar trafikanterna reagera på skyltarna?

– En och annan tycker att det är lite roligt. Och det var också syftet.