Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HOP: Investera ännu mer

Hoforspartiet vill pumpa in ännu mer pengar i den krisande bowlinghallen i Hofors centrum.
– Nu står det ju halvfärdigt och det tycker vi inte att man ska nöja sig med, säger Peter Hillblom, HOP.

Anfall är bästa försvar, tycks Hoforspartiet resonera när det gäller bowlinghallen på Centralgatan i Hofors. Partiet föreslår i en motion till kommunfullmäktige att ytterligare investeringar ska göras för att färdigställa lokalerna med kök och serveringsdel, "så att projektet kan realiseras till fullo och bli det inslag i centrumkärnan man en gång hade visioner om".

Tanken är att en restaurangverksamhet i lokalerna ska dra folk till bowlingen.

I måndags tog Hofors kommunfullmäktige beslut om att efterskänka ytterligare 400 000 kronor till bowlingklubben BK66, pengar som klubben skulle ha betalat i ränta och amortering för 2015.

Det betyder att det nu "bara" återstår fem miljoner kronor av de åtta miljoner kronor som klubben lånade av kommunen för att kunna bygga hallen.

Hur mycket mer pengar som Hoforspartiet vill att kommunen ska investera går inte att svara på ännu, menar Peter Hillblom.

– Nej, först måste det utredas i vilken omfattning lokalerna behöver byggas om invändigt. Ett fläktsystem kommer att behövas och det kommer också att behöva göras en del elinstallationer, säger han.

I motionen föreslår Hoforspartiet också att kommunen aktivt ska leta efter en intressent som har för avsikt att långsiktigt bedriva verksamhet i lokalerna. Den som nappar ska enligt Hoforspartiets förslag i så fall kunna erbjudas rabatterad hyra de första tre åren.

– Det skulle till exempel kunna vara en lokal krögare som vill byta lokal, säger Peter Hillblom.