Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppsan - hälsingarna tog hem kaninkampen

HAMRÅNGE
Visserligen var vädret inte det bästa, men rent tävlingsmässigt kunde arrangörerna Gästriklands Kaninavelsförening glädjas åt ett stort antal deltagare i sin årliga kaninutställning vid Hamrånge hembygdsgård.

Annons
För första gången innehöll arrangemanget också en riksutställning med inte mindre än 185 utställda kaniner, inte bara från Gästrikland/Hälsingland utan också från närliggande landskap.
Hälsingland tog hem segerpokalen genom Sainet Jonsson från Hällbo,men både andra- och tredjeplatsen gick till Gästrikland och Norrsundet och Eva Svalborg och Tore Wigren.

Hankanmp
Hankampen, som stod mellan Gästrikland och Hälsingland och där såväl vikt som rasprägel, kroppsform, pälsens kvalitet och täthet samt färg vägs in i bedömningen blev mycket jämn, men även där segrade Hälsingland till sist.
Sainet Jonsson i sällskap med Elisabeth Forsberg från Alfta ordnade hälsingesegern med bara en halv poängs marginal före Eva Svalborg Norrsundet och Ann-Jeanette Englund från Ockelbo.
I de olika hoppklasserna, sex till antalet, deltog inte mindre än 150 ekipage från de två landskapen. Maria Ljung från Bollnäs segrade i både Elitklassen och Svåra klassen med Röstebos Great Champion Bissen Larsson respektive Röstebos Eminen.
I Medelsvår klass segrade Jennie Kraft från Sandviken med Snöflingans Casanova av Hillko, i Lätt klass Melina Svensk från Hudiksvall med Mr Max och i Lätt klass rak bana Sofie Nilsson från Sandviken med Rääfs Timon.
I längdhopp Elit vann Tobias Ståhl från Sandviken med Stjärnan I love you och i längdhopp Ej elit Sofia Eriksson från Hedesunda med Virvelvinden Unfaithful av Kastanj.

MARIANNE LUNDQVIST