Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hot tvingar tolvåring att flytta

GÄVLE
Tolvåringen som misshandlades på Stora Sätraskolan i tisdags har blivit hotad av kompisarna till den 13-åring som misshandlade honom.

Nu är han så rädd att han flyttar från Gävle.
-Han vågar inte ens gå ut. Vad spelar det för roll att skolan säger att de tar tag i det här. När skolan är slut kommer de gå på honom igen, säger hans mamma.
Tolvåringen har varit hemma från skolan sedan i tisdags då han slogs till marken och misshandlades grovt av en ett år äldre pojke.
Hemma vid datorn har tolvåringen fått ta emot upprepade hotelser från 13-åringens kamrater om att de "lovar att ta vid" där 13-åringen slutade.

Ute efter tolvåringen

Enligt uppgifter som sprids via Lunarstorm är det gäng som 13-åringen tillhör på jakt efter tolvåringen och hans kamrater. I går var till exempel större pojkar från en annan skola på Stora Sätra för att leta efter en pojke som skulle få stryk.
-De eleverna hade inte på vår skola att göra och blev avvisade, säger skolans rektor Elsie Ragnarsson.
Hon träffade tolvåringen, 13-åringen och pojkarnas mammor i går. Enligt rektorn är 13-åringen ångerfull efter misshandeln. Men tolvåringen vågar ändå inte bo kvar i Sätra. I nästa vecka kommer han att flytta till sin pappa.
-Han måste ju få ett liv, och det får han inte här. Jag förstår hans val, även om det är jobbigt. Han har ju alltid bott hos mig, säger hans mamma som är djupt tagen av händelsen.
Rektorn vill tona ner det hela och påpekar att tolvåringen kanske funderat på att flytta till sin pappa redan tidigare. Men enligt mamman är det inte så. Det är misshandeln i tisdags som skrämmer honom att lämna stan.

Kan vara trygg på skolan
-Det är tråkigt, för det är en fin kille. Men jag förstår att han är rädd. Jag kan bara säga att "du kan gå till Stora Sätraskolan. Där ska du vara trygg", säger rektorn men tilllägger.
-På fritiden vet jag ju förstås inte vad som händer.
Bakgrunden till bråket mellan tolvåringen och 13-åringens gäng är enligt uppgift att tolvåringen "snackat skit" om en kompis till gänget. Enligt rektor Elsie Ragnarsson har båda sidor i bråket skrivit grymma saker om varandra på Internet.
-Jag tror att Lunarstorm är en stor bov. Det är verkligen hemskt det språk de använder mot varandra, säger hon.
Socialtjänsten kommer att kopplas in för att samtala med flera inblandade pojkar.

Magnus Lundquist
026-15 96 63
magnus.lundquist@gd.se