Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellchefen känner lättnad

En stor lättnad. Så beskriver hotelldirektören Malin Grönberg stämningen bland personalen på Scandic CH när de igår fick veta att polisen anhållit en man misstänkt för att ha anlagt branden 2005.

Annons

Malin Grönberg har fortfarande starka och känslosamma minnen från branden för drygt fyra år sedan då hotellet totalförstördes och alla gäster fick evakueras mitt i natten.

– Det var en traumatisk upplevelse och en känsla av chock. Det är en upplevelse som jag alltid kommer att bära med mig, säger Malin Grönberg.

Hon berättar att hon blev förvånad när hon igår fick veta att polisen anhållit en man misstänkt för att ha anlagt branden 2005.

– Jag trodde inte att polisen skulle få tag på någon nu när det har gått så lång tid, säger Malin Grönberg.

Bland personalen på hotellet var polisens genombrott i brandutredningen det stora samtalsämnet igår. Flera av de som arbetar på hotellet idag var med när det brann för fyra år sedan.

– Vi har en känsla av lättnad idag. Nu kan vi kanske få ett avslut på det här och få svar på frågan varför. Jag tror att det är många med mig som känner att det blir skönt om den person som är skyldig får ett straff för det han gjorde, säger Malin Grönberg.

Med hjälp av försäkringspengar kunde hela hotellet byggas om och renoveras efter branden. Men det tog ett år efter branden i maj 2005 innan Scandic CH kunde öppnas igen.