Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotmail stänger ner

Nu går Hotmail snart i graven. Flera av läsarna på GDs Facebooksida förvirras av vad som kommer hända med e-postadresserna, men få verkar sörja.

Annons

Microsoft har beslutat att lägga ner sin e-posttjänst Hotmail, som för närvarande har runt 350 miljoner användare. Den officiella anledningen är att rena e-posttjänster blir mindre användbara och att det nu är mer i de sociala forumen som kontakter upprätthålls och skapas, det skriver TT.

Tjänsten ska ersättas av Outlook, som kan länkas och användas tillsammans med andra sociala nätverk.

Och eftersom så mycket handlade om just sociala medier så kollade vi tempen på vår Facebooksida. Där väckte beskedet mest funderingar om vad som kommer hända med alla befintliga e-postadresser, men nästan ingen verkar sörja . Mathias Norrå var en av flera som inte direkt höjer Hotmail till skyarna. På frågan vad han tycker om Microsofts beslut att lägga ner tjänsten svarar han ”Tycker att Hotmail har överlevt sig själv, när jag hade det så fick man MASSOR av spam”.

När det gäller den nya Outlooktjänsten är Mikael Sköld positiv och skriver ”Känns skitbra med en modern, enkel o stilren webbklient mot samma brevlåda. Det är ju inget som går förlorat annat än all reklam”.

Den enda, av de som kommenterade, som verkar sörja Hotmails kommande död är Carro Pettersson, som helt sonika svarar ”Skitdåligt!”.

GD.se

Mer läsning

Annons