Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hövdingen vill utveckla turismen

SANDVIKEN
Vid landshövding Christer Eirefelts första besök i Sandviken häromdagen var temat utbildning och tillväxt.

Efter en allmän information om kommunen gick resan till Kungsgårdens skola. Här fick eleverna visa att framtidens studier är i högsta grad gränsöverskridande.
Eleverna i årskurs 4 hade kopplats upp mot jämnåriga elever i Porto, Portugal och samtalade på engelska.

Framtiden
- Det här berörde mig och visar att i framtiden kommer våra ungdomar att ha världen som arbetsfält, betonade landshövdingen.
Christer Eirefelt har efter besöket i Sandviken hunnit med alla kommuner utom Hofors och Ljusdal.
Den bild han gav från utbildningssidan var en ljus bild där länet ligger långt framme både inom gymnasiet och högskolan med sin spännande studiemiljö.
Eftermiddagen ägnades åt ett besök på Sandbacka Park, kommunens företagshotell. Ett modernt företagscentrum som intresserade landshövdingen utifrån hans bakgrund som företagare.

Positivt med utbyte
- Möjligheter till utbyte och diskussion mellan företagarna är positiv och utvecklande, framhöll han.
Landshövdingen gav även sin syn på länsstyrelsen som motor som kan ge bra kundservice, förmedla kunskap och synpunkter. Samtidigt får det inte finnas någon övertro på länsstyrelsens möjligheter att hjälpa till.
I framtiden vill han gärna se slottet som en mötesplats för tankar och idéer mellan näringsliv och myndigheter.
Dagen avslutades med ett besök vid Högbo Bruk där samtalet kom att beröra turismen i länet. Här finns en outnyttjad potential och besöksnäringen kommer att spela en allt större roll i framtiden.
- Jag ser att länet inte utnyttjat sina fördelar och möjligheter, påpekade han.

ULF GRANSTRÖM