Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten ändrar kvinnans livstidsstraff efter kidnappningsmordet

Artikel 20 av 24
Kidnappningsmordet
Visa alla artiklar

Hovrätten ändrar ett par av fängelsedomarna efter kidnappningsmordet på Ramin Sherzaj. Kvinnan som ska ha haft en relation med den mördade mannen döms till 18 års fängelse i stället för livstid. En av männen får också sitt fängelsestraff ändrat.

Sex personer från Västernorrland dömdes i tingsrätten för mordet på 23-årige Ramin Sherzaj från Sundsvall. Fem av dem dömdes till livstids fängelse – domar som överklagades. Nu ändras två av fängelsedomarna. Förutom att kvinnan får sitt straff tidsbestämt till 18 års fängelse får en man sitt fängelsestraff ändrat från 14 års fängelse till tolv år.

Det var i april förra året som Ramin Sherzaj kidnappades vid Slottstorget i Gävle. Ett vittne till kidnappningen larmade polisen, men gärningsmännen hann fly från platsen och först två veckor senare hittades kroppen intill en skogsbilväg i Maj, söder om Njurunda i Sundsvall.

I februari 2017 åtalades nio personer misstänkta för inblandning i kidnappningen och mordet. Sex av dem, en kvinna och fem män, misstänktes för mord och människorov medan åtalet mot tre av dem rubricerades som medhjälp.

Av säkerhetsskäl flyttades huvudförhandlingarna från Gävle tingsrätt till säkerhetssalen vid Stockholms tingsrätt. Under rättegången lades åtalet ned mot en av personerna som stått misstänkt för medhjälp och senare valde även rätten att fria de andra två som varit misstänkta för medhjälp.

I juli dömdes sex av de åtalade för mordet. Enligt tingsrättens bedömning hade mordet hedersmotiv. Fem av dem dömdes till livstids fängelse medan den sjätte personen, som var under 21 år när brottet begicks, dömdes till fängelse i 14 år.

De dömda valde att överklaga domarna och under hösten hölls förhandlingar i hovrätten i Sundsvall.

LÄS MER: Flickvännen kontaktade mördarna medan Ramin valde godis på Hemmakväll i Gävle