Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huge föll mot SDFF – med tvåsiffrigt

Hugaligen.
Huge åkte på en riktig stjärnsmäll uppe i Sundsvall.
– 10–0, vad ska man säga. Vi gör ingen bra match men vi är inte 10–0-dåliga, suckar Hugetränaren Johan Liljemark.

Hugemålvakten Olivia Sjödin sjönk ihop och låg kvar en god stund på marken efter ett av baklängesmålen. En signifikativ bild av matchen där SDFF dominerade från minut ett, även om det dröjde en till halvtimmen spelad innan första målet kom.

– Vår matchplan var att göra dem frustrerade och det lyckades vi med till en början, säger Johan Liljemark.

Men när nollan väl sprack var det som att luften gick ur hela bortalaget.

Ett instick från Ellen Löfqvist hittade fram till Jenny Nordenborg som löpte sig igenom i djupet och behärskat rullade in 1–0.

Ett par minuter senare var det dags igen, ett mål som man nästan skulle kunna lägga ett karbonpapper emellan från det första för att få fram. Men nu med Angelica Lindholm Forsell som framspelare.

Nordenberg tog emot och rullade in 2–0 på samma sätt som 1–0.

– Det är vår spelidé att komma i djupet, i dag fungerade det bra. Känslan var att det var vår match rakt igenom, säger Jenny Nordenberg.

Det skulle komma mer från 23-åringen. Mycket mer. Inte mindre än fem fullträffar blev det i matchen, anfallskollegan Angelica Lindholm Forsell svarade för två.

Förlust med 10–0 och stämningen i Hugelägret var därefter.

– I dag kommer vi inte upp i den nivå som vi vet att vi kan. Men vi har gjort en bra våromgång och vi kommer att göra en bra höstomgång. Det här känns såklart tungt nu men det är inget som kommer att knäcka oss, säger Liljemark.

Huge som dessutom kom till spel med bara två avbytare, efter bland annat två sena återbud. Som om inte det vore nog tvingades även Ina Ingelsson kliva av efter en halvtimme.

– Hon fick en smäll mot ryggen, det är klart att det var kännbart för oss, säger Liljemark.