Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huge vill nå högst

Huge verkar ha bestämt sig. Tjejerna är ett lag för toppen i division 2.

Det är då man vinner såna matcher som mot Örebro Södra i går.

– Vi kan så mycket bättre spelmässigt men tog tre poäng ändå. Det var skönt, sa tränaren Anders Markström efter 3–2 på Kastvallen.

Matchen var väldigt viktig även för Örebro Södra om man ville hänga på i toppstriden. Precis som Huge hade laget bara en förlust innan matchen i går.

Men att det var tvåan mot trean som möttes märktes inte på spelet. Det var lite för hafsigt, slafsigt och slarvigt för att det skulle vara riktigt bra.

– Håller med. Det var krampaktigt och vi kom inte upp i normal standard. Vi brukar vara ett roligt lag att titta på men nu var passningsspelet inte alls i nivå med det vi kan, sa Markström.

Nu fick Huge lita till det festa situationerna. Men där är man å andra sidan starka och duktiga. 1–0 kom efter en knapp halvtimme när Johanna Pettersson fick huvudet på bollen och nickade in en hörna.

Tvåan kom av bara farten fem minuter senare när Tove Eriksson från en position mitt framför målet satte dit bollen via ribban. Viktiga mål som trillade in trots att spelet inte satt där det skulle.

– Vi fick vara tacksam för det för Örebro hade också bra chanser att göra mål. Vi fick tacka Rebecca i målet för några viktiga räddningar, sa Markström om sin målvakt med Carlsson som efternamn.

Men inte ens hon kunde stå emot när Sandra Hallin nickade in en hörna för Örebro i halvlekens näst sista minut. Huge hade dock ett till vapen som man plockade fram direkt efter avspark i andra halvlek. Att sätta ordentlig press på Örebros målvakt som var lite tafflig med bollen.

Tre minuter tog det innan Lovisa Hübinette gjorde precis det och så hade hemmalaget en tvåmålsledning igen. En ledning som tjejerna trots allt kunde spela på.

– Lite jobbigt blev det i slutet när dom fick reducera men vi fixade det också. Tre poäng var viktiga och det får vi vara riktigt nöjda med, avslutade Hugetränaren.

Hugebacken Linda Lönn fick kliva av 20 minuter före slutet då hon nickade ihop med en Örebrotjej och båda blödde ymnigt. Ett varsitt sprucket ögonbryn blev facit.

HUGE–ÖREBRO SÖDER 3–2 (2–1)

Målen: 1–0 (29) Johanna Pettersson, 2–0 (34) Tove Eriksson, 2–1 (44) Sandra Hallin, 3–1 (47) Lovisa Hübinette, 3–2 (89) Susanne Eriksson.

Hörnor: 5–9 (5–4).

Domare: Anna Lundin, Gävle.

Publik: 55.

Huges tre stjärnor

3: Tove Eriksson, mf

2: Maria Vasiljeff, b

1: Rebecca Carlsson, mv