Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Humanpark fick stipendium

Samla kommunen, landstinget, forskare och företag inom vårdområdet i ”Humanparken”. Den idén belönades med 50 000 kronor när Högskolan i Gävle hade stipendieutdelning i torsdags.

Annons

I samband med högskolestyrelsens sammanträde i torsdags delade man för första gången ut stipendier ur Leif Svenssons stipendiefond som inrättades när förre rektorn Leif Svensson lämnade högskolan förra året. Sammanlagt delades 173 500 kronor ut till tre olika projekt.

Ett av de projekt som premierades var ”Humanparken” och projektledarna Ulric Jansson och Lars Björklund fick ta emot 50 000 kronor. Tanken är att samla kommun, landsting, forskare och företag inom vårdområdet i ”Humanparken”.

Redan i höst hoppas de kunna starta upp ”Humanparken”. Var den ska finnas fysiskt är inte klart än men projektledarna är övertygade om att det kommer att bli en succé.