Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hund i gassande sol i bil - husse anmäld

Ägaren lämnade bilen med bara en glipa öppen vid fönstret. Den instänga hunden försökte undkomma solen genom att klösa sönder ett galler.

Under onsdagen reagerade en eller flera Hoforsbor på hundens belägenhet. Ägaren hade lämnat den i bilen. Medan han var borta steg temperaturen. Polispatrullen skulle senare konstatera att det hunnit bli 26 grader inne i kupén.

Hunden försökte undkomma den gassande solen. Enligt beskrivningen i polisanmälan försökte den klösa sönder eller tugga sig genom ett galler som skilde den från skuggan bakom förarstolen.

När polisen kommit till platsen dök ägaren upp. Han förklarade sig med att han lämnat hunden i bilen när han skulle uträtta ett ärende. Ärendet skulle inte ta mer än tio minuter men drog ut på tiden.

Uppskattningsvis hann hunden bara vara instängd i bilen under en halvtimme, sa ägaren.

Polisen upprättade en anmälan om djurplågeri.

En bil med dörrarna stänga blir snabbt alldeles för varm att vistas i. I går kom rapporter om polishundar som dött i England.

Nyligen omkom ett ettårigt barn av värmeslag i en bil i Danmark. Pappan lämnade äldste sonen på dagis men glömde att det andra barnet satt i den bakåtvända bilbarnstolen i passagerarsätet bak.