Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hunden Indra har hittat hem

GÄVLEIndra, fem år, har hittat hem. Den vilsna hunden, vars ägare efterlystes under hela torsdagen, har kommit till rätta.

Annons
Det var på torsdagsmorgonen som personal på Hemlingbystugan i Gävle tog hand om hunden som sprang omkring lös vid stugan.
- Det syntes klart och tydligt på henne att det var husse som kom när hon hämtades, säger Björn Thysell på Hemlingbystugan.
Det var när husse var ute och cyklade som Indra kom på villovägar.
- De bor inte långt härifrån och hon brukar tydligen hitta hem själv. I stället tog vi hand om henne. Det skulle vi kanske inte ha gjort, men nu ordnade det sig ändå, skrattar Björn Thysell.
Vid tiotiden på förmiddagen i går återförenades Indra med husse. Då hade hon fått följa med Emma Gustafsson över natten som gått.
- Det gick jättebra, men det är skönt att hon fått komma till rätta, säger Emma Gustafsson.
Indra, som förmodades vara en korsad flatcoated retriever, visade sig vara en blandning mellan fyra andra olika raser, bland annat collie och münsterländer.
SOFIA ÖHLANDER