Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundratals firade eid al-fitr i Boulognern

I dagarna två firas den muslimska fastemånadens slut, eid al-fitr, i Boulognerskogen i Gävle. Lördagens evenemang bjöd på sol, lek och efterlängtad mat.

Det var i onsdags som fastemånaden ramadan avslutades, något som enligt traditionen firas i flera dagar. Eid al-fitr firas även av muslimer som inte är aktivt troende och både på lördagen och söndagen arrangerar Gävle islamiska center familjedagar i Boulognerskogen, med fika, hoppborgar, popcorn, sockervadd och annat festligt.

– Det är många bekanta ansikten från moskén här, men alla som brukar vara i Boulognern är välkomna, sade lekborgsansvariga Fatimah Hindi en halvtimme in på lördagens evenemang.

Hon tyckte att familjedagarna fick en fin start som levde upp till förra årets ribba. Och hon uppmanar alla som har möjlighet att komma förbi på söndagen om de missade lördagens festligheter.

– Det spelar absolut ingen roll om du är muslim eller inte. Det sprids så mycket dåligt om Islam i media, så vi vill visa att det här är en religion som handlar om kärlek och att ta hand om varandra.

På frågan om Fatimah Hindi hade någon egen favorit bland lördagens aktiviteter svarade hon lite partiskt att det i så fall var hoppborgarna.

– Det är en riktig höjdare för barnen. Men så har vi den goda maten också förstås.

Läs mer: Sorgkantad glädjehögtid när Gävles muslimer bryter fastan