Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hur kan det vara så lite folk i Läkerolen...?"

Annons

Hej Keb!
Har ingen fråga, utan mer än undran.

Såg att Malmö hade 7.200 personer på sin senaste match mot Nybro. MIF har det gått grymt tungt för denna säsong, och för någon vecka sedan så fick de riva alla kontrakt p g a att annars så skulle de gå i konkurs.
Många lämnade, men vissa stannade kvar. Sen så fyllde de upp A-truppen med j20-spelare. Nu har de vunnit 3 raka matcher.

Nu kommer själva funderingen: Hur kan Malmö ha 7.200 på sin hemmaläktare när det har gått så tungt för dem under säsongen, både sportsligt och idrottsmässigt?

När Brynäs har i snitt 5.9oo i publik på sina hemmamatcher och då har ändå Brynäs spelat en mycket bra hemmahockey under säsongen. Laget ligger på slutspelsplats, de har bra hemmastatistik men ändå så har de bara 5.900 i publiksnitt i Läkerolen.
Jag som inte ha bott i Gävle, utan i Härnösand i Ångermanland samt numera i Göteborg, kan inte fatta varför inte gävleborna stöttar sitt lag bättre, på hemmaplan. Det är ju pinsamt.

När man säger att man hejar på Brynäs, att man älskar Brynäs så ler folk och säger kaxigt "ah, du håller på ett lag som inte har en bra hemmapublik, haha, pinsamt".
Vad säger man då. Har du några svar på denna fundering om Brynäs hemmasnitt i Läkerol arena denna säsong?

MVH//Marcus Norberg, en riktig brynäsare som stöttar sitt lag, sin klubb dygnet runt

SVAR:  Malmö är en storstad i förhållande till Gävle - och att folk i Skåneland stöttar sitt unga och nu friska Redhawks-lag i detta läge är inte alls konstigt, tycker jag.

Sedan ska vi komma ihåg att i gamla Gavlerinken var det sällan över 5.500 i en rad följd av matcher.
Så varför skulle det egentligen öka bara för att en ny stor arena tillkom - och det krävs minst 15 stycken bussar utifrån de närliggande distrikten, för att nå uppåt 8.000 åskådare.
* Enbart gävlebor gör det inte.
Intresset för Brynäs i stan är helt enkelt för svalt, tyvärr.

När Läkerolen var ny hösten -06 var det även nyhetens behag, som drog extra mycket publik men sedan har publiksiffran hela tiden dalat.
* Felet som jag ser det, var helt enkelt att det byggdes en för stora evenemangsarena - som inte fylls i den utsträckning som krävs för att den ska gå ihop ekonomiskt.
Brynäs skulle ha nöjt sig med en arena, storleksklass kring 6.000-6.500, som i exempelvis Skellefteå.
* Då hade det nog varit fullt hus och stämning i alla hemmamatcher.

Mer läsning

Annons