Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hur ska denna säsong sluta...?"

Annons

Hej Keb!
Brynäs fick stryk som vanligt i Karlstad, ganska märkligt faktiskt. Hur kan det komma sig? Det måste ju vara så att spelarna automatiskt blir sämre, får kramp och viker ned sig så fort de kliver in i kaffeburken. En bra tränare kanske skulle kunna ändra på detta, en mental coach? Talangfulla spelare? Jag vet då inte vad som ska till i alla fall.
----------------------------
På tal om tränare och tränaren Niklas Czarnecki. Hur bra är han egentligen? Jag skulle vilja påstå att Markström är den ENDA andledningen bakom Brynäs tabellplacering. Vad säger du? Vad har Czarnecki gjort som är så fantastiskt?
-----------------------------
Vi (fans) har fått höra att vi ska ha tålamod med Janos Vas, han är en "slowstarter", jag undrar bara: Hur "slow" är han? Är det runt omgång 50 han ska komma igång, vad tror du?
----------------------------
Wanvig var det, ja. I tabellen ser man inte mycket av hans "energi" och kämpaglöd. Där ser man bara att Brynäs gör väldigt få mål och släpper in ganska många dessutom. Usch, hur ska denna säsong sluta?
---------------------------------
Mycket negativt från mig nu kanske, men någon måste ju ifrågasätta lite då och då. Jag känner inte riktigt att allt är frid och fröjd, direkt.  Alla lag har sin stora stötesten, i Brynäs fall handlar det om just FBK i Karlstad.
Få brynästränare före Czarnecki har lyckats vinna där i Värmland. Så det handlar absolut inte om vilken coach som står i båset.
---
Brynäs nye årstränare har fått in en bra stämning i truppen, där alla får säga sin mening och det har gjort att samhörigheten mellan alla känts bättre i år än förra säsongen.
Czarnecki är dock orutinerad när det gäller elitseriesammanhang, och det är nu han verkligen ställs på prov - när slutspurten inleds för att ta en slutspelsbiljett och det inte längre går lika smärtfritt och enkelt som i inledningen av serien, då allt bara flöt på. Ingen konst då som det är att vara coach.
---
Janos är en lojal grovjobbare över hela banan, som verkligen gör sitt jobb och han är ingen som ska producera poäng i mängd, som du vill att praktiskt taget samtliga i laget ska göra!
---
Lika är fallet med kanadensaren Wanvig, ingen poänggörare direkt - men väl en som skapar utrymme för sina medspelare. Och han ger alltid järnet i varje närkamp och situation.
---
Hur det hela ska sluta vet varken du, jag eller nån annan. Annat än att jag är fullt medveten om att det blir kämpigt att klara en play offplats.
Har för övrigt, som du kanske vet, hela tiden sedan tidig höst tippat Brynäs som nia eller tia. Det är ungefär lagets kapacitet och förmåga.
---

Mer läsning

Annons