Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur ska pengarna räcka till?

Hur i helskotta ska man kunna leva på den ersättning som försäkringskassan betalar ut för fullt jobb enligt regeringens regler? Fattar inte hur jag och barnen ska klara oss. Jag har haft sjukersättning på grund av en skada men det tyckte ju inte försäkringskassan att den gällde längre så i stället ska jag jobba fulltid åtta tim/dag fem dagar i veckan för 99 kronor per dag. Precis du läste rätt – 99 kr/DAG, efter skatt = 2176 kr = tolv kronor och 37 öre i timmen. Jag är inte frisk även om försäkringskassan anser det, jag behöver både medicin, sjukgymnast och läkarvård men nu har jag inte råd.

Jag kan inte längre betala mina räkningar, bo kvar vet jag inte om vi kan. Vilket liv väntar mig och barnen? Uteliggare? Bortlämnade barn? Vet inte vad som ska hända. Kan inte längre sova, men vad gör väl det? Reinfeldt och gänget med sina undersåtar sover nog gott på sin feta lön som kommer punktligt varje månad. Man tycker att det är hemskt när människor jobbar för minimilön i utlandet, det här är också hemskt slavarbete som är lagligt i Sverige.

Jag VILL jobba men med avtalsenlig lön, det är väl ändå inte för mycket begärt?

Zaritha

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare