Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur ska vi få bussar igen?

Hur ska vi i byarna Mårdäng, Oppala, och Ö Björke bära oss åt för att få tillbaka den kollektivtrafik vi hade tidigare?

Demonstrera eller vad?

Det har nu gått fem år sedan vi blev av med den busslinje som innan dess funnits i 50 år.

Många familjer (byarna expanderar snabbt), unga och gamla har byggt sitt boende och liv på de förutsättningar som fanns tidigare med goda bussförbindelser. Man kunde arbetspendla, ta sig till hälsocentralen i Strömsbro, ta sig till service i centrala Gävle med mera. Ungdomar kunde ta bussen för att roa sig i sta’n. För att inte tala om andra kulturella aktiviteter som vi alla skulle få del av enligt kommunen.

Men det känns ganska ironiskt och retfullt att nu se treans buss stanna och stå vid den nyöppnade slutstationen vid Västergårdarna väster om järnvägen i Hille. Således en god bit på väg mot våra byar.

Om denna så kallade stomlinje skulle få en gren förlängd norrut med exempelvis var fjärde busstur så är väl inte det för mycket begärt. Även vi måste ha möjlighet till kollektivtrafik och till ett miljövänligt transportmedel. Busskurar och vändplatser finns kvar sedan tidigare så det är bara att sätta igång trafiken. Snarast!

Mycket besviken men hoppfull

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare