Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur ska vi göra med dem som försöker få ett drägligt liv?

Svar till signaturen "Medlemskap i EU – nej tack! Nordisk union – ja tack!" 14/12: "Människor som flyr från krig ska vi och resten av världen självklart hjälpa så gott vi kan" skriver signaturen. Javisst, det är det inte svårt att hålla med om.

Men människor som flyr från fattigdom och hunger och försöker få ihop till ett drägligt liv – hur ska vi göra med dem? Ska vi "hjälpa" dem genom att förbjuda tiggeri? Skicka hem dem och på olika sätt sätta press på EU och deras hemländer Rumänien och Bulgarien? Som förresten inte längre är kommunistländer som insändaren skriver. Ska vi sätta press på regeringar och våra egna "flata" politiker och myndigheter?

I insändaren talas vidare om allsköns lagar och regler, om krav och skyldigheter för såväl svenska medborgare som andra. Varför krångla till det? Vill man verkligen hjälpa en medmänniska, hittar man nog olika sätt att göra det på. Men det kan förstås ibland vara både riskfyllt och krävande.

Sen är det, som jag ser det, alltid ett nederlag att kasta ut en människa i nöd.

EIF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare