Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur tänker SD stärka kvinnors rätt på EU-nivå?

När vi lägger vår röst på Socialdemokraterna är det för att vi vet att jämställdhet kräver aktivt arbete. Historien visar att det inte kommer av sig själv, skriver Lena Erixon och Tünde Hansen, S-kvinnor.

Replik till Wanja Delén, Sverigedemokraterna: Wanja Delén skriver en replik där bara en mening handlar om det vi diskuterade, alltså EU-valet.

I stället försöker hon föra över diskussionen till en allmän debatt om alla individers lika värde och rätt till självbestämmande, vikten av att öka kvinnors trygghet och att motverka hedersrelaterat våld och förtryck. I dessa frågor är vi helt överens, så här finns inget att diskutera.

Så åter till frågan vi tog upp, EU-valet. Delén skriver att SD inte tror på kvotering och därför kommer att rösta ner hela EU:s nya jämställdhetsstrategi. Men på vilket sätt planerar då SD att arbeta för att stärka kvinnors rättigheter på EU-nivå?

När vi lägger vår röst på Socialdemokraterna är det för att vi vet att jämställdhet kräver aktivt arbete. Historien visar att det inte kommer av sig själv.

Vi är därför glada att Socialdemokraterna aktivt och konkret arbetar för att stärka kvinnors rättigheter både politiskt, ekonomiskt och socialt. Det gäller allt från att stärka kvinnors ställning på arbetsmarknaden, till exempel att verka för en jämställd föräldraförsäkring och motverka ofrivilligt deltidsarbete, till att stärka kvinnors rätt till sin kropp, till exempel rätten till preventivmedel och abort, och att bekämpa sexuella trakasserier.

Den 26 maj lägger vi vår röst på Socialdemokraterna och kryssar en S-kvinna!

Lena Erixon

Tünde Hansen

S-kvinnor

Wanja Delén, SD: Jämställdhet kan aldrig skapas genom särbehandling

Ja visst, är vi feminister!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel