Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur tänkte du, Helen Mirren?

Hur i h-e kan denna annars så seriösa, utmärkta brittiska skådespelerskan Helen Mirren låna ut sig till detta dravel? Hon agerar den bortskämde miljonärens nanny och måste ha varit kraftigt berusad, snarare än barskrapad, när hon tackade ja till rollen.

En remake på salig Dudley Moores och Liza Minellis dubbel, ”En brud för mycket” (1981) och ”Arthur 2” (1982), som jag faktiskt kunde skratta gott åt för trettio år sen.

Denna nyinspelning borde aldrig ha gjorts, men det verkar som nya filmmakare och manusförfattare lagts sig i idé och att man därför dammar av gammalt gods i förrådet.

Detta är inget annat än hysteriskt tråkigt med ett överspel av Russell Brand som saknar motstycke. Nog för att han ska spela gränslöst rik, packad och sällsynt barnslig med en dialekt som uppenbart ska påminna om Dudley Moore – men so what...Russell Brand är definitivt ingen nutidens Johnny Depp i komisk bemärkelse.

Den så kallade handlingen lämnar jag därhän. Ska ni se en enda film i år så ska ni defintivt inte se detta otidsenliga dravel. John Gielgud var butler i förlagan, detta är en skymf mot denne mästerlige skådis. Och Helen, hoppas detta var ett olycksfall i arbetet!

Stefan Andersson