Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyfsat, charmigt och lite bättre än väntat

Både Steve Carell och Tina Fey har briljerat på tv-skärmen i ”The Office” respektive ”30 Rock” de senaste åren, så idén att placera dessa duktiga komiker i samma film får väl ses som någon form av givet genidrag. Dessvärre är väl inte ”En galen natt” i närheten av att vara lika sofistikerad och uppfinningsrik som deras tv-serier, men det hindrar inte filmen från att vara en hyfsad actionkomedi med betoning på det sistnämnda.

Phil och Clarie är det utarbetade ordentliga New Jersey-paret som har svårt att få livspusslet att gå ihop. De har sällan tid för varandra, och deras tankar om romantik sträcker sig inte längre än ett middagsbesök på den lokala syltan. Just den här gången tycker dock Phil att de ska lämna förorten och intaga ett skrovmål på New Yorks hippaste fiskrestaurang. Det skulle de inte ha gjort. Efter att ha bluffat sig till ett bord i det fullbokade etablissemanget misstas de för paret de låtsats vara av några råa sällar, varpå karusellen är igång.

”En galen natt” är långt ifrån fantastisk, alla skämten träffar inte målet och ibland blir övertydligheterna besvärande. Men i en utarmad genre är det här ändå en ganska trevlig skapelse i besittning av en hel del charm. I samband med detta kan inte heller nog betonas att det i huvudsak är Carell och Fey som bär filmen på sina humoristiska axlar. De gör den roligare än vad den egentligen är. När de snoppar av en snorkig restaurangvärdinna, gör en katastrofal erotisk dansövning eller ger egna röster åt bordsgrannarna på krogen njuter man åt den komiska timingen och flinar förnöjt åt tokerierna.

Peter Eliasson