Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyran upp 49 procent

SANDVIKEN
Fastighetsbolaget Hallström och Nisses har på ett år höjt hyrorna i en fastighet på Åsgatan i Sandviken med 49 procent.

Annons
Hyresgästerna har också lämnat in klagomål på renoveringar som inte blivit gjorda.
- Ja, det är långt mellan renoveringarna, säger också Berit Hedlund på Hyresgästföreningen i Gävle. Vi vet lägenheter där färgen flagnar i taken och att mattorna är utslitna och fastighetsbolaget åtgärdar inte felen.
Anledningen till de kraftiga hyreshöjningarna där någon lägenhet fått extremt hög hyreshöjning beror på den bruksvärdering som blivit gjord.
- Tidigare har hyrorna i lägenheterna varit mycket låga, säger Catrin Tranberg hos Hyresgästföreningen. För att komma i nivå med hyrorna som Sandvikenhus har görs så kallade bruksvärderingar. I det här fallet har hyrorna successivt höjts vid tre tillfällen.
Det är samma fastighetsbolag som äger lägenheterna i Österfärnebo som Gefle Dagblad skrev om i går.
- Eftersom Hallström och Nisses är ensam på marknaden med hyreslägenheter i Österfärnebo är det svårt att veta hur hyran ska sättas, säger Catrin Tranberg. För att få fram ett riktvärde har vi jämfört med motsvarande lägenheter i bland annat Hammarby.
Ingen från fastighetsbolaget ville på torsdagen uttala sig i ärendet eftersom chefen är på älgjakt.

JÖRGEN LARSSON