Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgästförening får inget besked

SANDVIKEN
Sandvikenhus har inte förlängt avtalet om hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll och tillval med Hyresgästföreningen i Sandviken.

Annons
- Det här är ett mycket märkligt förfarande, säger Kjell Blomkvist, chefsombudsman på Hyresgästföreningen. Jag har personligen påmint de styrande i Sandvikenhus att avtalet skulle gå ut sista juni. Svaret jag fick var att Sandvikenhus först skulle ha ett styrelsemöte där frågan skulle diskuteras.

Ingen kontakt
Men trots att Kjell Blomkvist försökt nå vd Ingvar Ryckertz på Sandvikenhus via telefon och mail har han inte fått någon kontakt.
- I fredags fick Hyresgästföreningen ett mail och då var klockan en minut i 16, säger Kjell Blomkvist. Sedan har hela trojkan på Sandvikenhus gått på semester.
För Hyresgästföreningen känns det olustigt att avtalet löpt ut.
- Vad ska vi svara våra medlemmar när vi själva inte fått något besked? säger Blomkvist. I nuläget är det ingen som vet vad som kommer att hända.

Konkurrerande förening
Kjell Blomkvist tror att orsaken till att inget nytt avtal upprättats är att den konkurrerande hyresgästföreningen, Sandvikenboendet, har tecknat ett reparationsavtal på 15 år.
Hyresgästföreningen vill ha tolv år.
Nu är det ett vakuum i förhandlingarna och troligen kommer inget att hända förrän efter semestern.
Gefle Dagblad har försökt få tag i ansvariga på Sandvikenhus utan att lyckas.

JÖRGEN LARSSON