Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyttgatan snart klar - för den här gången

SANDVIKENVägarbetet på Södra Hyttgatan ska vara klart den 23 oktober. För den här gången.

-Vi väntar med slitlagret, alltså det översta asfaltsskiktet till nästa år. Det ska vara bra temperatur när man lägger det, säger Bertil Paulsson på Sandviken energi som ansvarar för arbetet.
Till våren kommer man även att bygga om trottoaren på den östra sidan om gatan. Den ska, som Gefle Dagblad berättat tidigare, smalnas av lite eftersom man byggt gatan för trång. När det står bilar parkerade på båda sidor av vägen kommer inte bussarna att kunna mötas på den nedre delen av gatan närmast det blivande resecentrumet.
I samband med att trottoaren byggs om kommer även entréerna till alla lokaler längs gatan att handikappanpassas genom att trottoaren höjs upp till trösklarna, förklarar Bertil Paulsson.
De köpmän som klagat på att kunderna sviker på grund av de bullrande vägmaskinerna på gatan får alltså ge sig till tåls ytterligare drygt tre veckor. Men sedan kommer gatan att skina upp, bokstavligt talat. Nya belysningsstolpar kommer att göra Södra Hyttgatan mer upplyst nattetid.
MAGNUS LUNDQUIST