Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyttsill och salsa - nytt på sommarmenyn

GÄVLEDet händer en hel del i Gävle även den här sommaren. Nytt för i år är bland annat stadsvandringar för familjer, hyttsill och salsa.

Annons
Gävleborna och turisterna behöver inte längre gå till turistbyrån eller stadsbiblioteket för att hitta smultronställena och aktiviteterna. Broschyrer och kartor ska finnas hos hotellen, restaurangerna och butikerna.
Stadsvandringarna har blivit tradition men i år satsas det på familjerna. Till exempel finns en vandring kring Gavleån, en vandring med cirkusstaden som tema och en storskogsvandring i Hemlingby. Men även en vandring till vattensalamandrarnas värld på Norrlandet och en kanottur från Briggen Gerda till slottet kan vara lämpligt för barnen.
Det mesta i sommarprogrammet har blivit tradition men några nyheter finns, bland annat hyttsill i Forsbacka, prova-på-salsa på lördagskvällarna i Boulognerskogen och folklustspelet Söderkåkar på Joe Hillgården.