Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I år finns det anledning att demonstrera

I år finns det verkligen en anledning för de socialdemokratiska gräsrötterna att gå ut och demonstrera den 1 maj. Det är till och med så att jag överväger att ansluta till ett demonstrationståg, skriver Lars Beckman, M.

Finns det någon regering som har svikit så många vallöften på så kort tid tidigare? Vad är det då som rimligen upprör de socialdemokratiska gräsrötterna värst?

Chockhöjda drivmedelsskatter med en indexuppräkning årligen? Man beräknar att den politiken kan leda till ett bensinpris på 30 kronor per liter!

Förändrade Rot-avdrag, som påverkar många privatpersoner som har planerat att renovera sina fastigheter, och företag som återigen kan räkna med konkurrens från den svarta sektorn

Försämrat Rut-avdrag som påverkar många äldre som använder avdraget och som leder till att färre får jobb.

Fördubblade arbetsgivaravgifter för unga, som leder till färre jobb och svårare för unga att få sitt första jobb. Är det ditt barn eller barnbarn som inte kommer att få ett jobb?

Kraftigt höjda inkomstskatter trots löften om motsatsen.

Höjda energiskatter som leder till ökat elpris.Försämrad valfrihet i våra välfärdstjänster genom veto för bland annat friskolor

Alla andra brutna vallöften till Sveriges väljare, listan är så lång att den ryms i den normal artikel.

Sammanlagt har regeringen aviserat skattehöjningar på cirka 50 miljarder, och det är inte säkert att det räcker. I värsta fall kommer den här politiken att bryta den svaga uppgående konjunktur som vi har sett med den tidigare alliansregeringens framgångsrika politik.

Lokalt i Gävle saknas inte heller plakatanledningar. Gävle tillhör en av de kommuner som har högst kommunalskatt i Sverige, men få skulle nog betrakta Gävle som en framgångsrik kommun.

Vi har en skyhög arbetslöshet i Gävle på grund av ett uselt företagsklimat. Här måste det till fler arbetsgivare genom att fler småföretag startar, och att befintliga företag kan växa, men med den politik som drivs nationellt och lokalt är det istället en giftcocktail för jobben och företagsamheten.

Så jag håller verkligen med om att LO:s, Vänsterpartiets och Socialdemokraternas gräsrötter har all anledning att demonstrera mot den mörkröda regeringens politik. Tillverka många skyltar till årets demonstrationståg! 

Lars Beckman, M

Kommunfullmäktigeledamot Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel