Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag doftar det kanel

/
  • Foto: LARS WIGERTMums. Micke Johansson, prao på Lido sätter tänderna i en kanelbulle. Till vänster Sara Bergh.

I dag är det kanelbullens dag. Det är femte gången sedan Hembakningsrådet instiftade dagen med anledning av rådets 40-årsdag 1999.
Kanelbulle ska man alltså ta till kaffet, théet eller chokladen i dag.

Annons
Och det är en händelse som ser ut som en tanke att det på Sandvikens konsthall finns en utställning med massor av kanelbullar.
Vi gick på konditori för att undersöka läget inför högtidsdagen.
- Kanelbullens dag? Nej, den känner jag inte till, säger Peter Gill, irländare bosatt i Gävle.
Han sitter med kaffe och wienerbröd och berättar att han känner till fettisdagen och semlor.
- I Irland har vi inget som liknar kanelbullar, säger han.
Sara Bergh som arbetar på konditori Lido i Gävle berättar att de bullar upp ordentligt inför denna dag. 600 kanelbullar kommer det att finnas.
En som säkert kommer att äta en kanelbulle i dag är Karin Abrahamsson, Gävle som sitter och skriver små rim till en kompis som fyller år. Framför sig har hon en slät kopp kaffe.
- Jag tycker jättemycket om kanelbullar om de är färska. Och om det är nötter på, säger hon.
ANDERS WENNBERG

Mer läsning

Annons