Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I ett levande centrum blir det oväsen

Visst är det mycket oväsen i vårt Gävle på helgerna, bodde själv på Södra Kungsgatan ett tag. Jag kan bara hålla med om att ljudet av motorer och Gävle Cityfest var störande.

Så jag flyttade ifrån centrum till Sätra, en lugn idyll med bra affär, apotek, folktandvård och så vidare.

Jag kan lova alla som störs i stan, här ute åker inga raggare och inte har vi någon Cityfest heller...

Det jag vill ha sagt är följande: Om du tycker att det väsnas för mycket i centrum, kolla runt i kransområdena. Det finns många lugna platser i Gävle. En kompis sa en gång efter en semesterresa till, jag tror det var Angola, när jag frågade hur resan varit: Jodå, resan var kanon, men det var otroligt mycket färgade människor där.

Om man nu ska bo i stan så måste man förstå att det är liv och rörelse i ett centrum, likväl som man får räkna med att det är många färgade människor i Angola.

Orkar du/ni inte med ljudet av ett levande centrum. Flytta därifrån.

Hur tror ni att centrum skulle vara och uppplevas om vi stängde centrum efter 22.00, det skulle bli som i Bollnäs. Där dör stan i princip klockan 18.30 (Jag vet, för jag har bott där). Du kanske skulle flytta dit...

Och alla som har en rörelse i stan, ska de flytta sina krogar och annat till Sätra, Andersberg och så vidare?

Hur många människor skulle vilja flytta till en stad som är tom efter 22.00 och som öppnar klockan 05.00? Svaret är enkelt: Inga eller väldigt få.

Lika med affärer som inte får någon fönsterreklam på kvällarna när det är folk på stan. Dom skulle nog också vilja flytta ut från centrum, kanske till Valbo eller Hemlingby där det finns folk och rörelse.

Tänk er för vad ni vill att Gävle ska vara, en levande stad eller ett gigantiskt ålderdomshem.

Rolle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare