Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I första hand för barn och unga

Kommunstyrelsen i Sandviken fattade i går det formella beslutet att ta emot Göransson Arena som gåva från de Göranssonska stiftelserna.
Med beslutet har politikerna nu förpliktigat sig att arenan inte ska bli någon bandyhall utan en multianläggning för kommunens alla barn och ungdomar.

Samtliga politiker i kommunstyrelsen ställde sig i går bakom beslutet att ta emot gåvan bestående av aktierna i Göranssonska Stiftelserna Fastighetsbolag AB. Beslutet föregicks inte av någon debatt.

Gåvan kommer att överlämnas på fredag, dagen innan den stora invigningsfesten med bland andra Malena Ernman och Tomas Ledin.

Genom mottagandet har kommunen nu förpliktigat sig att ställa upp på en rad villkor. Göranssonska stiftelserna har sammanställt en kravlista på totalt tio punkter.

Där står bland annat att arenan får användas för föreningars elitverksamhet, exempelvis bandy, men bara i en sådan utsträckning att det inte drabbar barn, ungdomar, funktionshindrade och andra målgrupper som stiftelserna värnar om och som arenan är till för.

”Huvudsyftet med Arenan skall vara att ge möjlighet för behövande inom Stiftelsernas destinatärkrets att under hela året genomföra ungdoms-, kultur- och andra, med avseende på Stiftelsernas ändamål lämpliga, aktiviteter”, står det i klausulerna.

Man ska inte behöva tillhöra någon förening eller ens ut-öva någon idrott för att få vara i arenan.

Kommunen förbinder sig också att årligen redogöra för stiftelserna hur arenan har använts.

Om kommunen inte följer villkoren har stiftelserna rätt att avsätta sittande styrelseledamöter i arenabolaget och själva välja ut nya.

Även kommunfullmäktige ska formellt godkänna mottagandet av arenan den 15 juni.