Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Gävle ska det dansas i dagarna tre

Oj, vilken fest det blir för dansbandsfansen!

Tre kvällar i rad, fredag-lördag-söndag, blir det full ös på Parken i Gävle med sammanlagt sex av Sveriges populäraste band på scenen i Rotundan.

Eldsjälen Leif Wibron kan konstatera att intresset för ”Parkenmaran” kokar och har så gjort en längre tid.

– Biljettförsäljningen tyder på att det blir runt tusen personer varje kväll och folk kommer från så vitt skilda ställen som Pajala, Kalix, Norge, Åland och Lund. För att nu inte tala om alla dem från mellansvenska regionerna och vår egen.

Wibron har jobbat länge med arrangemanget och det tycks som han varit rätt ute. Boomen, med draghjälp av ”Dansbandskampen” i tv, tycks inte ha avtagit. Snarare tvärtom.

– För att det inte ska bli alltför trångt för de dansanta gästerna finns två dansgolv öppna, dels den stora parketten i Rotundan där banden ska spela, dels inne i Gavlejan där det kommer att finnas storbild med ljud direkt från livescenen, förklarar Leif Wibron.

Han lanserade sin idé för Alec Ahlenius på Nöjespoolen som lovade fixa saken.

Banden som ska spela i denna nonstopgala är Shake och Wahlströms i kväll, Blender och Zlips i morgon medan Casanovas och Expanders får vänta till söndagskvällen.

Shake var med i Dansbandskampen i TV4 både 2008 och 2009 och blev känt för sin tolkning av ”Du ringde från Flen” och ”Mercy” (Duffy). Shake har nyligen släppt en live-CD som spelades in på Parken i höstas. Basisten Peter Eriksson är Gävlebo och spelade senast i Boogart

Wahlströms är ett av Sveriges mest kända dansband. Med sju CD-album i bagaget och en fenomenal låtskrivare och keyboardist vid namn Tobias Nyström ångar grabbarna från Vadstena på.

Blender bildades år 2002 av trummisen Lasse Lundberg, som även han har ett förflutet i Boogart. Det är ett av Sveriges absolut mest populära moderndansband som vann pris för Årets Dansbandsskiva 2009 på Manifestgalan i Stockholm (Nalen). Två av medlemmarna bor i Gävle, Robert på bas och Maria som står bakom mikrofonen.

Zlips kommer från Jämtland med sångerskan Melissa Williams som frontfigur. Hon kunde ses i ”Dansbandskampen” i höstas då hon satt i jurygruppen tillsammans med Thomas Deutgen och Magnus Carlsson (f.d.Barbados).

Casanovas bildades 1989 på en fritidsgård i Vadstena. Gruppen har haft inte mindre än nio låtar på Svensktoppen, medverkat i massvis med tv-program. Henrik Sethsson är bandets sångare, producent och meste låtskrivare. Han sjöng tidigare i ”Hjältarna” och har gjort sig mest känd som låtskrivare till bland annat Friends ”Lyssna till ditt hjärta”, Linda Bengtzing, Pernilla Wahlgren, Jan Johansen, Kayo, Fame med flera. Dessutom skrev han Danmarks vinnarbidrag i ESC i år.

Expanders började heltidsspela 1997 och har vunnit Svenska Dansbandsmästerskapen och legat på Svensktoppen. Deras musik är riktig tunggung, men mycket blues och rock står på repertoaren.

– Det kommer en kille norrifrån som har skippat en gratisresa till London denna helg. I stället hoppar han in i sin cab och åker till Gävle för att dansa tre kvällar,och dessutom ska han bo i tält från fredag till söndag! Snacka om entusiast, säger Leif Wibron.

Stefan Andersson stefan.andersson@gd.se