Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I natt sov Bomhusbarnen i Mårtsbo

MÅRTSBO
Gräsmatta med sniglar, gungor och en jättestor gran att leka under.

Annons
Mårtsbo skola är det efterlängtade målet för Bomhusbarnens årliga sova-över-utflykt tillsammans med sina dagmammor.
- De har väntat i flera veckor, säger dagbarnvårdaren Maria Järvinen.
Hon och de tre andra dagbarnvårdarna har i tolv år åkt på en utflykt och sovit över med alla barnen. De första åren var de i Hästmuren, men sedan flera år är det Mårtsbo som gäller. I år är 18 barn med. I vanliga fall träffas de på torsdagarna på öppna förskolan.
Dagbarnvårdaren Marie Thornberg tycker att leken är det viktigaste med utflykten. Kollegan Gerd Högström tycker att det bästa är att de slipper klockan.
- Att de får leka färdigt. De behöver inte passa tider och hinna plocka undan.
Några barn sitter på gräsmattan medan andra samlats runt stupröret. De bygger ett mossbo åt alla sniglar som de hittat. Ingen längtar efter mamma och pappa, försäkrar de.
Elin Olsson, som varit med i Mårtsbo sedan hon var ett år, och några till visar var de ska sova. I den stora salen ligger väskor med sovsäckar och liggunderlag längs väggen. Hon pekar ut sin packning och drar fram sin docka.
Självklart ska Ida med på utflykten och sova över hon också.
ANNA BAGGE