Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ida Long släpper singel i samband med en rad andra Gävlerelaterade artister

Gävlesångerskan Ida Long är aktuell med nya singeln "(I Get So) Dramatic". I samma veva släpps en rad med både ny och gammal Gävlerelaterad musik på bolaget Comedia.

På singeln som släpptes i onsdags medföljer även remixer av Funky Loffe (Christofer Eriksson) och David Lehnberg. Det är det första smakprovet från Ida Longs kommande andra fullängdsalbum som släpps 29 januari.

LÄS MER: Ida Long 30 år - jubilarporträtt.

Singeln släpps av Gävleprofilen Claes Olsons skivbolag Comedia, som ger ut tio olika musikproduktioner med Gävle-koppling de närmsta veckorna.

Först ut var Desertörerna 6 november, med ep:n "noll2sex" med fyra låtar. I lördags kunde de även ses som förband till De Lyckliga Kompisarna i Gävle Konserthus.

Samma fredag återutgavs Gävlebandet Grenzfalls minialbum "Svarta rosor" från 1983. Låten "Marionetterna" finns även med på nya samlingsskivan "Vi lever - 20 klassiker från Gävle".

I Grenzfall spelade i sin tur Boris Tedeborg som med sitt efternamn som artistnamn samma dag kom med singeln "Vi har förlorat vår oskuld".

I måndags skivdebuterade dessutom det nya Gävlebandet Northern Harmony & Gas med singeln "When You're Alone". där Jonas Strömberg från Studio Slowbeat ingår bland andra.

På Comedia senare i november väntar återutgivningar av julsingeln "Winter Rain" bakom vilken Tuve (Andreas Tuvesson från Extra Allt) står bakom.

Mike Granditskys debualbum "MG" kommer också ges ut på nytt (han var med i Kingfisher Men och Quiet - också aktuella på "Vi lever"-skivan). Mike Granditsky kommer med uppföljaralbumet "MG2" i början på nästa år. Då kommer också en musikvideo till låten "Speed Street" regisserad av Amir Chamdin (ex-Infinite Mass).

Adora Eye kommer med debutalbum kring årsskiftet och så även Igor (Mikael Strömberg). Därtill ska Richard Sandberg, före detta trummis i PF Commando och i dag baserad i Berlin, släppa material med sitt nya projekt EvOLu.

...

LÄS MER:

Skivrecension: Ida Long vs. Mintelligence

Nils Palmeby 026-15 95 53 nils.palmeby@mittmedia.se