Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idel lovord för vision 2025

Ett helt enigt kommunfullmäktige antog vision 2025. Ett arbete som rönt stort intresse hos kommuninvånarna med 2291 röster.

Sandvikens vision 2025 har fått rubriken, ”I Sandviken är världen alltid närvarande – här känner vi oss hemma och gör varandra bättre.”

Sedan har åtta olika områden definierats och alla talare talade sig varma för den nya visionen. Kommunalrådet Peter Kärnström såg skrivningen som en första etapp och påpekade att det är nu jobbet börjar. Han var glad över kommuninvånarnas stora intresse och deras röster förpliktigar.

– Både på kort och lång sikt, vi har nått vårt syfte att öppna upp oss och lyssna hur vi ska gå vidare, framhöll han.

Per-Johan Emtell, MP, tyckte att det har varit en bra process och hans ställde upp på visionens alla punkter, men speciellt skrivningen om miljön. Vår miljö – vårt ansvar där man lyfter fram miljöfrågorna.

Kommunalrådet Monica Jakobsson var både glad och stolt och kände speciellt för att visionen ska skapa ett öppet och demokratiskt samhälle.

– Det här innebär att vi satsar på hela kommunen, betonade hon.

Daniel Didriksson, KD, ansåg att det var extra roligt med den stora enigheten som innebär en styrka i det fortsatta arbetet innan vision 2025 antogs.