Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottspsykolog blir rektor för Prolympia

GÄVLE Prolympia har nu anställt en rektor.
Av alla sökande valde friskolan idrottspsykologen Ola Berggren. - Det känns kul och det ska bli väldigt spännande, säger han.

Annons
I förrgår gjorde Prolympia klart med Ola Berggren, och nu väntar en hektisk tid för den nytillträdde rektorn som ska hjälpa till att anställa de 16 lärare som ska jobba på skolan vid Estraden.
- Det viktigaste är inte att man har 700 högskolepoäng. Visst vill ha vi folk med en bra utbildning men man ska också brinna för idrotten, säger han.

De senaste åren har Ola Berggren jobbat i Sverige, Holland och Storbritannien med föreläsningar och ledarskapsutbildningar. Men han har också jobbat med idrottare som Magnus Muhrén och fotbollsspelarna i GIF och är kanske mest känd som idrottspsykolog.
- Men jag är väldigt trött på den benämningen. Jag jobbar tio procent med idrottsmän och 90 procent med föreläsningar och ledarskapsutbildningar, säger han.

I botten är Ola Bergren fritidspedagog. Han har också läst in en fil kand i psykologi i USA och en del pedagogik i Sverige.
Han har aldrig jobbat som pedagog på mellan- och högstadiet men det oroar inte Prolympias programansvarige Mia Chaib.
- Vi är inte oroliga för att den biten inte ska fungera. Han har stor erfarenhet som ledare från sina utbildningar. Vi är väldigt glada och nöjda, säger hon.

Förutom att ta sig an sina nya uppgifter som rektor kommer Ola Berggren även att finnas med i undervisningsbiten.
- Jag kommer nog att ge en del undervisning i livskunskap och stärka självförtroendet hos både lärarna och eleverna, säger han.
Möjligheten att kunna cykla till jobbet och sitta ner tillsammans med sina kollegor och dricka en kopp kaffe är en av de saker som lockar Ola Berggren.

- Jag har jobbat 60 timmar i veckan i fyra år och åkt land och rike runt. Det ska bli otroligt skönt att ha en fast arbetsplats. Jag kommer fortfarande att ha kontakt med en del idrottsmän men mitt fokus kommer så klart att ligga på Prolympia, säger han.

Daniel Siksjö
026-15 96 30
daniel.siksjo@gd.se