Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Imponerande dansuppvisning

För sjätte året i rad sätter Ackes Dansskola, med ledning av producenten och huvudkoreografen Irina Golomysova-Ramovic, upp Magic of Dance. Elever och lärare från skolan deltar i showen som hade premiär på Gävle Teater i går, och visas för andra gången i kväll klockan 19.

Den senare informationen är dock inte till så stor glädje för någon då biljetterna redan är slutsålda.

Enda trösten är att ni nu har ett helt år på er att planera inköpet av 2010 års biljetter, för det här är så jäkla bra, så det får ni inte missa! Sällan har jag sett så många bra dansare på samma scen.

I ett lite större perspektiv är de så klart ganska oerfarna, och det är vid sådana här tillfällen som man brukar behöva skriva att, ja, de gjorde i alla fall sitt bästa. Men se det behövs inte här, för det här är bra på riktigt.

Det är klart att inte alla steg sitter perfekt, och det petas en del med både kläder och hår, men det beror nog snarare på nerver än något annat, och dessutom är ett betydande antal av eleverna fortfarande väldigt unga.

Showen är, som sig bör, färgsprakande och full av glitter. Dansstilarna är många, och det bjuds på allt från pardans till Jazz och Street.

Till och med ett steppnummer dyker upp.

Musiken är en brokig blandning, men alltid väl vald, och både småsyskon och far- och morföräldrar känner igen sig, vilket bidrar till en helt lagom publikfriande känsla.

Irina Golomysova-Ramovic och de andra koreograferna har gjort ett riktigt bra jobb med samtliga nummer, och dessutom undvikit de alla sunkigaste könsstereotyperna som har en tendens att dyka upp så snart det vankas dans, oavsett dansarna ålder. Men här är allt age appropriate, som Dr Phil skulle ha sagt.

Titt som tätt kliver komikern och artisten Niklas Folkegård in på scenen som konferencier, men han står faktiskt för kvällens sämsta prestation. Snopet Niklas, till och med tolvåringarna out showar dig.

Tina Hemmingsson