Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbakad fruktpaj

Annons

2 stora, gröna äpplen

100 g rabarber

2 msk muscovadosocker alt. råsocker

2 tsk malen kanel

1 rulle smördeg

1 ägg

1. Skala och skär äpplena i tunna skivor. Dra det yttersta skalet av rabarbern och strimla resten fint. Blanda äpple och rabarber med muscovadosocker eller vanligt råsocker och kanel.

2. Rulla ut den tinade smördegen på arbetsbänken. Dela i 4 eller 8 delar.

3. Lägg lite fyllning på ena halvan av degbitarna och vik över den andra som lock. Pensla kanten med uppvispat ägg och nyp ihop. Rista översidan med en vass kniv så att frukten kan ”andas” under gräddningen.

4. Pensla allt med uppvispat ägg och grädda i 15 minuter i 200 graders ugn. Tänk på att ugnen måste vara varm när smördeg sätts in. För kall ugn gör att fettet kryper ur degen.