Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottsoffer tog lagen i egna händer

SANDVIKEN
Vilken historia! En person anmäler för polisen på lördagsmorgonen att det varit inbrott i hans lägenhet. Det fanns tydligen brytmärken på hans dörr.

Det som stals var en plånbok med kontokort och idhandlingar. Det stals också en DVD-spelare, en video, en CD-växlare och 50 DVD-skivor. Dessutom försvann 8000 kronor som förvarades i ett skåp. Sammanlagt godsvärde låg på 18 500 kronor.
Men bara en timme senare anmäls mannen som haft inbrott för hemfridsbrott och misshandel. Det var nämligen så att mannen trodde det var grannen som hade gjort inbrottet. Han ringde på och den 57-årige grannen öppnade. Mannen trängde sig in i lägenheten och delade ut två rejäla smällar så att 57-åringen ramlade på golvet. Den nedslagne kom upp och slet åt sig en jaktkniv som han fredade sig med.
Samtidigt hade mannens hund smitit ut och det gjorde också 57-åringens hund. De två hundarna hade en egen uppgörelse som slutade med att 57-åringens hund tog ett rejält nacktag på den andra hunden.
57-åringen åkte till sjukhus för att få sina skador dokumenterade.
Det var också meningen att de två skulle ha hjälpts åt med en flytt under söndagen. Den hjälpen blev nog inställd.