Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Indragna tidningar i Ockelbo – ett sätt att bli av med oönskade besökare?

Ockelbo kommun har ett raffinerat sätt att bli av oönskat klientel som hänger på biblioteket, man drar helt enkelt in kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet.

Det är svårt att veta om det är ett önskemål från personalen eller från kommunledningen, men det var en effektiv åtgärd för nu är det öde, tomma stolar och bord precis som de vill ha det.

Vad gör man inte för minska på kostnaderna för att kunna skjuta till mer kapital till Wij Trädgårdar?

Personligen tyckte jag det var trevlig plats att träffas på men som sagt av någon anledning tyckte inte alla det.

I lilla Ockelbo finns det sannerligen inte många ställen "att hänga på" som är gratis eller kostar lite pengar, nu samlas de flesta vid entrén till Ica Ugglebo eller Centrumkiosken. Det ska bli intressant att se hur länge det får fortgå innan någon hittar på en anledning att förbjuda det också.

När man besöker biblioteket i till exempel Gävle behöver man inte känna sig iakttagen om man läser Expressen eller Aftonbladet för där finns just de två kvällstidningarna kvar, i alla fall än.

I stället för att göra det trevligt för innevånarna går Ockelbo åt direkt motsatt håll. Kom ihåg att vi Ockelbobor betalar en av Sveriges absolut högsta kommunalskatter, vi kan direkt jämföras med någon avlägsen fjällkommun.

Men där kanske de har Expressen och Aftonbladet. Vem vet?

Tidningsnörd

Svar direkt: Hej Tidningsnörd!

Vad tråkigt att höra att du är missnöjd. Jag heter Lina och är bibliotekschef här i Ockelbo och det är jag som har fattat beslutet att ta bort Aftonbladet och Expressen här på biblioteket, då det blev en för stor kostnad för oss. För de 12 000 kronor som vi kommer spara in kan vi i stället köpa in fler böcker och medier på både barn-, ung- och vuxenavdelningen.

Kanske våra övriga tidningar såsom Arbetarbladet, Gefle Dagblad, Ljusnan, Dagens Industri, Dagens Nyheter, Svenska Sagbladet, 8 sidor eller Gästriklands tidning kan intressera dig? Eller våra andra 39 tidskrifter som vi har här på vårt trevliga bibliotek.

Du är varmt välkommen till Ockelbo Folkbibliotek, vi är fortfarande en gratis mötesplats där alla är välkomna. Även fast vi har tagit bort Aftonbladet och Expressen går det alldeles utmärkt att träffas här. Kom in och säg hej nästa gång så ska vi se om vi kan hitta en härlig bok, ljudbok, en film eller varför inte ett TV-spel?

Med vänlig hälsning

Lina Lundberg

bibliotekschef Ockelbo Folkbibliotek

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare