Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Industrimässan ett omvänt kundbesök

Tidigare Gävlebon Hans Borg säljer displayer till industrin.
Bland kunderna finns redan Sandvik, Ovako och Leaf.
– Men inte Korsnäs och Stora Enso. Det är därför jag är här nu, säger han.

I dag startar Industrimässan i Läkerol Arena. På hockeyrinkens is presenterar ett 100-tal företag sina nya produkter och tjänster för den tillverkande industrin.

– Det här är ingen publik mässa, det är inte folk från gatan som kommer hit. Målgruppen är väldigt tydlig, vi förväntar oss mellan 400 och 600 beslutsfattare från industriföretag i regionen, säger Lola Bodin, vd för Gävleföretaget Euro Expo som arrangerar mässan.

Hon beskriver mässan som ett omvänt kundbesök. I stället för att åka runt till alla potentiella kunder i området kan företagen som ställer ut bjuda in representanter från industrin till mässan.

– Vi har kört sedan 1997. Varje år arrangerar vi elva mässor på olika orter från Malmö till Kiruna, det är tre år sedan vi var i Gävle sist, säger Lola Bodin.

I ett av stånden står Hans Borg och packar upp sina prylar. Han är Gävlebo från början, gick fyraårig teknisk linje på Polhemsskolan, men bor numer i Småland och driver företaget Borg Display.

– Jag brukar vara med på sex eller sju mässor varje år. En mässa kan ge allt från två till tio offerter och i regel leder ungefär en tredjedel av dem till affär, säger han.

Priset för ett fyra meter brett utrymme på mässan är cirka 15 000 kronor för två dagar. Hans Borg delar platsen med ett annat företag och tycker att kostnaden är förhållandevis låg.

– Här i Gävle är det extra billigt eftersom jag kan bo hos svärmor och slipper hotellkostnaden, säger han.

Sandvik, Ovako och Leaf finns redan på kundlistan. Nu hoppas han att få Korsnäs och Stora Enso på kroken.

– Displayer blir aldrig inaktuella, de kan visa allt man kan mäta som har med produktions att göra. Men det är alltid svårt att lyckas på hemmaplan, som det brukar heta. Och det här får väl räknas som hemma trots att det är 20 år sedan jag bodde i Gävle, säger Hans Borg.