Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför fiskeförbud under lektiden

Annons

Jag blir så ledsen när jag läser om detta rovfiske och brist på respekt för fiske i Gavleån. VARFÖR kan det inte få bli en FÖRBUDSTID under leken? Det är så enkelt att göra ett förbud och så mycket enklare för fiskevakterna.

Tänk att allt ska dras i långbänk och att hela fiskebestånd ska hinna utrotas innan beslut tagits om förbud. Detta gäller allt fiske, då det finns yrkesfiskare som drar upp sina nät och får flera ton med lekgädda i vår skärgård, tusentals ton med strömming dras upp tillsammans med bifångster. Drivgarn är förbjudet, men laxfällor får tillstånd att ligga i förbudsområden och mynningar på våra älvar. Laxen och öringen säljs ofta svart och därför registreras de inte. På grund av att det som inte registreras, inte syns i statistiken så har det inte heller fångats! Gör något nu! Låt Länsstyrelsen besluta i stället för Fiskeriverket!

Lägg ned ”Bidragsverket”!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare