Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga anmärkningar på Kebab Träffen

GÄVLE- Nu har vi fått godkänt, väl godkänt. Jag har intyget från hälsovårdsnämnden här!

En strålande glad Tohideh Darchini ringde från Kebab Träffen i förra veckan.
När Gefle Dagblad i slutet av mars kartlade kommunens livsmedelsinspektörers restaurangundersökningar i Gävle var Kebab Träffen det matställe som fick absolut flest anmärkningar.
Det handlade om allt från att frysarna läckte vatten till att lokalerna saknade innertak och att soprummet inte var tillgängligt. Dessutom var lokalerna väldigt smutsiga vid inspektionen.
- Nu är allt godkänt, konstaterar ägaren Tohideh Darchini.
-Jag känner mig så bra att jag har kunnat ordna upp den här restaurangen. Han som drev den åt mig har gjort en hel del tabbar, men han är borta nu, han är inte här längre, säger hon.

Långa dagar
Nu jobbar Tohideh Darchini själv på Kebab Träffen och det blir långa dagar, ofta femton timmar eller mer.
-Det är slitigt, men jag har fått belöning för det. Mer kunder, och godkännande från både hälsovårdsnämnden och räddningstjänsten, säger Tohideh Darchini.
Claes-Göran Nilsson, miljö- och hälsochef på bygg- och miljöförvaltningen, har följt arbetet med Kebab Träffen. Han är nöjd med resultatet.
- Stället var ju en liten byggarbetsplats när de beslutade att dra igång. Det var inte mycket som var riktigt. Men sedan dess har de bytt ansvarig, och hon verkar hantera det bra, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST