Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inga fler Symbian-mobiler planerade"

/

Sony Ericsson har inte tänkt sig att släppa några fler mobiler med Symbian som operativsystem.

Annons
Sony Ericsson har inte tänkt sig att släppa några fler mobiler med Symbian som operativsystem. Allt fokus ligger nu på Googles och Microsofts operativsystem.

Att Sony Ericsson den senaste tiden prioriterat mobiler med Android och Windows har varit uppenbart och inte heller något som tillverkaren förnekat. Däremot har man inte tidigare så tydligt uttalat att Symbian inte längre finns med i framtidsplanerna.

 Det är Sony Ericssons teknikchef Jan Uddefeldt som uppger för Nyteknik.se att man för närvarande inte har några planer på att använda Symbian i några fler telefonmodeller.

Till webbplatsen Businessweek.com säger Sony Ericssons talesperson att tillverkaren kommer forsätta att vara medlem i Symbian Foundation, men att man inte har några avsikter att utveckla produkter som följer dess standard eller att använda operativsystemet.

 Sony Ericssons ställningstagande har knappast någon avgörande betydelse för Nokia, men det gynnar inte den finska tillverkaren att en annan telefonproducent så tydligt tar avstånd från ett av de två system som tänker sig att använda för att konkurrera med Google och Apple på smartphones-marknaden.


/Henrik Thoresson

mobil.se

Mer läsning

Annons