Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga jobb för vårdbiträden

SANDVIKEN
Vårdbiträdena och undersköterskorna vid Norråsen får inga nya jobb hos kommunen. Personalkontoret hävdar att sådana löften aldrig getts.

Annons
I går avslog kommunstyrelsen en motion från Olov Göransson, fp, där han krävde att Norråsenspersonalen ska anställas av kommunen.
Ett 50-tal personer blev utan jobb när Sandvikens kommun sa upp avtalet med privata Norråsens vård i Kungsgården.

Halva löften
De anställda där ansåg sig vid olika möten fått åtminstone halva löften om att få anställning i kommunen.
Från kommunhåll, såväl politiker som tjänstemän, har man dock förnekat att något sådant löfte getts.
I går behandlade kommunstyrelsen en motion av folkpartiets Olov Göransson. Han hävdar att det finns ett bindande löfte och att kommunen därför ska hålla det löftet.
Personalkontoret har med anledning av motionen gjort en utredning som presenterades för kommunstyrelsen.

Kan inte lova tjänster
Där skriver man bland annat att kommunen som arbetsgivare har att följa lagen om anställningsskydd och därför inte kan lova tjänster till andra utan att ta hänsyn till turordningen.
Att anställa samtliga från Norråsens vård skulle innebära att kommunen först skulle få anställa samtliga med LAS-företräde och därefter samtliga från Norråsen. I dag har 63 personer LAS-företräde och vid Norråsen arbetade det cirka 50 personer. Att anställa samtliga skulle kosta cirka 30 miljoner kronor per år.

KARIN BERGKVIST