Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga pengar till tryggare skolväg

GÄVLE
Den farliga trafiksituationen vid Engelska skolan i Gävle behandlades i går av tekniska nämnden.
Några pengar till att bygga om vägen utanför skolan finns inte.

Annons
Gefle Dagblad skrev i gårdagens tidning om den farliga skolväg som eleverna vid Engelska skolan har. Skolans personal liksom elever och föräldrar vill att kommunen ska bygga någon form av säker passage över den hårt trafikerade vägen utanför skolan.
- Vi hade uppe hanteringen av ärendet på nämnden i dag och vi jobbar med att få till en vettig lösning, säger nämndens ordförande Curt Nygren.
Men några pengar finns det inte till en ombyggnad, något som troligtvis skulle kosta flera miljoner kronor, och från tekniska kontoret är man kritisk till att skolan placerats intill en så trafikerad led.
- Vi har mycket begränsade resurser att göra något men vi måste göra vad vi kan eftersom situationen nu är ett faktum. Men vi kommer inte att kunna göra några stora åtgärder, säger tekniska chefen David Eldroth.
KARIN BERGKVIST