Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga premiärnerver för Lundin

– Det är ingen idé att hetsa upp sig, säger han till TT Spektra.

Några premiärnerver går inte att finna hos Anders Lundin, som i kväll ställer sig på Sollidens scen igen för att leda sjungande publik och artister. Han sitter i solen dagen före säsongspremiären, lugn som en filbunke.

– Det bästa är att inte hetsa upp sig för mycket, det är ingen idé. Att behålla lugnet är det allra bästa.

I år är han dock lugnare än vanligt. Han har haft så mycket annat att tänka på under våren.

– Det har varit så mycket annat att vara nervös över. Jag har väntat barn och släppt en egen skiva till exempel. Men det är nog bara bra att ha fokus på annat.

Årets upplaga av ”Allsång på Skansen” skiljer sig inte mycket från tidigare år, enligt Anders Lundin. Och det är precis det som är meningen.

– Vi ändrar väldigt lite från år till år, eftersom det här är ett väldigt traditionsbundet program. Ändringar är uppe till diskussion varje år, men det är aldrig någon som tycker vi ska göra något annorlunda. Vi fortsätter precis där vi slutade.

Själv tänker han hålla huvudet kallt även under premiärdagen. När alla andra vimsar omkring tar Anders Lundin det lugnt.

– Förr brukade jag jogga på morgonen för att komma i gång, men jag hoppar över det i år. Jag ska försöka sova så länge som möjligt i stället. Jag ska ju vara på plats här tio på förmiddagen. Då är det rätt stressig stämning, folk rycker i en och säger att man ska vara än här, än där, men det brukar jag försöka strunta i. Jag tar det lugnt.

Gästerna i tisdagens premiärprogram är Tomas Ledin, Henrik Dorsin, Måns Zelmerlöw, Anna Maria Espinosa, Owe Thörnqvist.