Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga spår efter båtbrännaren

Polisen har inga spår efter den person som satte husbåten vid Södra Skeppsbron i brand.
– Om någon har sett något får de gärna tipsa polisen, säger förundersökningsledaren Bosse Westergren.

Annons

Vid sjutiden i söndags måste någon ha tagit sig ombord på husbåten vid Södra Skeppsbron. Polisen har hittat spår efter brännbara vätskor i fören, vilket tyder på att branden var anlagd. Polisen vill därför gärna komma i kontakt med de som kan ha sett en eller flera personer i närheten av den numera utbrända båten i söndags kväll.

Båten tillhörde en man som bor och jobbar i Gävle. Han säger att tio års arbete gick upp i rök i samband med branden och förklarar att det känns fruktansvärt jobbigt.

På tekniska kontoret är man glad över att båten fortfarande flyter trots det häftiga brandförloppet.

– Vi hoppas att ägaren har en försäkring som täcker skadorna, säger Tage Blomqvist på tekniska kontoret.

På tekniska kontoret, som har hand om upplåtelsen av platser längs kajen, finns det alltid en oro för att få en ny skrotbåt av typen Laine på halsen. En båt vars oklara ägarförhållanden höll på att driva kommunens jurister till vansinne eftersom ingen ville ta på sig uppdraget att frakta bort den.

– Efter den historien har vi tagit fram ett åtta sidor långt kontrakt som båtägarna får skriva under. Vi har också försökt att jobba fram en kollektiv bärgningsförsäkring för båtarna som ligger vid kajen men där har vi inte nått ända fram ännu, säger Tage Blomqvist.