Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingela Kyrö får 15 000 av Sandvik

SANDVIKENI går tilldelades Ingela Kyrö ett Sandvikstipendium på 15 000 kronor.

Hon fick det för utmärkta prestationer på det datavetenskapliga programmet vid Högskolan i Gävle, och det examensarbete i systemutveckling som hon gjorde förra våren på Sandvik.
Exjobbet handlade om hur man bättre kan samordna olika interna datasystem för att få e-handelssystemet att fungera smidigare.
- Innan jag började plugga datavetenskap arbetade jag med ekonomi och det jag tyckte var roligast då var egentligen de olika ekonomisystemen man arbetade i, säger Ingela Kyrö.
Nu får hon ägna sig på heltid åt datasystem, för på Sandvik var man så nöjd med hennes insats att hon fick jobb direkt.
Nu finns hon på den nystartade avdelningen Sandvik Systems Development, som utarbetar och underhåller olika system som andra avdelningar inom Sandvik kan behöva.
SSD, som avdelningen också kallas, bildades för en månad sedan, och hade kickoff i går. Vd:n Hans Blomgren talade om att samla alla 160 medarbetare kring samma mål, när det gäller allt från att leverera i tid till att stärka lagarbetet.
Vissa av de anställda vid systemutvecklingen sitter i dag i lokaler i Sandbacka park, IT-centret vid Högbovägen. På sikt kommer hela personalstyrkan att samlas där, i lokaler som enligt planerna kommunen ska ha färdiga till nästa sommar.
Hur många personer det blir är svårt att säga. Redan nu söker SSD nämligen efter nya medarbetare.
HANNA JANSSON